Pokermiljonär vill volta i rymden

Pokermiljonären vill volta i rymdenPokerspelaren Jens Kyllönen kommer att vara den första finlandssvensken i rymden. När han är framme tänker han göra volter och uppdatera Facebook. Inom två år bär det av för pokermiljonären Jens Kyllönen. Han kommer att vara en av de första rymdturisterna som bolaget Virgin Galactic skjuter upp på en två timmars resa i jordens omloppsbana.

– Mest ser jag framemot att vara i den tyngdlösa zonen. Vi kommer att befinna oss i den i några minuter. Där kan man sen hoppa några volter och kolla på planeterna.

Rymden är kanske det bästa stället att logga in på Forsquare eller uppdatera Facebook om man vill imponera på kompisarna. Jens har ännu inte planerat om han ska göra det, men något smått blir det antagligen.

– Nog kan det vara att jag tar egna foton på jorden och månen som jag sedan lägger upp, men vad jag har förstått har dom kameror där inne som fotar hela tiden. Så man behöver inte vara orolig för att det inte skulle finnas bevis.

Virgin Galactic planerar att skicka iväg ungefär 500 rymdresenärer inom de närmaste åren. Bolagets ägare, Richard Branson, har meddelat att rymdturismen ska starta i slutet av år 2013. Just nu håller bolaget på med testflygningar för att se till att säkerheten ska fungera som den ska.

Källa: https://yle.fi/extrem/artikel/musiknoje/45428-Pokermiljonaren-vill-volta-i-rymden

 

Du är kanske också intresserad av:

Trettioåtta personer har redan bokat rum på Galactic Suites rymdhotell... Det spanska rymdturistföretaget Galactic Suite arbetar med att ta fram den första hotellkedjan i rymden. Redan har 38 personer reserverat en plats på hotellet som dessutom kommer att installeras med världens första rymd-spa....

Kanadensisk clown sprider glädje på den internationella rymdstationen... Mannen som planerar att bli "den första clownen i rymden", kanadensaren Guy Laliberté åker upp till den internationella rymdstationen på onsdag. Färden går från Baikonur i Kazakstan ombord Soyuz TMA...

Stephen Hawking kommer att få uppleva viktlöshet på torsdag... Världens ledande expert inom ämnet gravitation, den brittiska kosmologen och författaren Professor Stephen Hawking, skall själv nu på torsdag för första gången i sitt liv uppleva viktlöshet. Händels...

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se