Spandau Ballet håller konsert i rymden - Rymdturism.se

Spandau Ballet håller konsert i rymden

Ett av 80-talets ikonband, Spandau Ballet, planerar att bokstavligen göra ett spejsat uppträdande genom att bli det första bandet någonsin som gör en spelning i rymden.

Tidningen The Mail rapporterar att Spandau Ballet, som återförenades tidigare i år, har blivit anlitade av Virgin Galactic för att stå för underhållningen ombord deras kommersiella rymdfarkost Enterprise. Under fem minuters tyngdlöshet kommer de att spela en av deras största hits, antingen "I'll Fly For You", "Gold" eller "True"'. Eftersom rymdfarkosten endast har utrymme för sex passagerare och två piloter kommer kameror, mikrofoner och övrig ljudutrustning vara så minimal som möjligt och dessutom vara automatiserad och styrd från jorden. Det betyder att det finns en plats över före en resenär som kommer att få en väldigt nära och privat föreställning från gruppen.

Omkring 300 personer har redan betalat de 200.000 dollar som det kostar för att garantera sig en sittplats ut i rymden, medan ytterligare 82.000 har registrerat sitt intresse på Virgin Galactics webbplats. Men Spandau Ballet kommer att vara bland de första passagerarna.

Källa: http://www.mailonsunday.co.uk/travel/article-1235693/Sir-Richard-B...alactic-signs-Spandau-Ballet-band-perform-space.html#ixzz0ZmShYAQl
Foto: Ian Gavan / Getty Images

  • Liknande artiklar: