Stort intresse för rymdturism i Kina

Stort intresse för rymdturism i Kina

Kinas rika kan nu boka en privat resa ut i rymden. Trots att det höjs flera skeptiska röster mot att en rymdresa nånsin kommer att äga rum, råder det ingen tvivel på att intresset i Kina är betydande.

När det holländska företaget Space Expedition Corporation la ut ett erbjudande om en fem minuters rymdfärd på en kinesisk näthandelssajt, visade sig intresset vara så stort att bara på några minuter hade 305 rymdentusiaster köpt biljetter, skriver tidningen China Daily.

Bland dem som köpt en biljett fanns bland annat fyra entreprenörer från Chengdu och två från Shanghai, sa en representant från SXC, som inte vill gå in närmre på köparnas identitet.

– Det är spännande att kineser kan njuta av rymdresor bara genom ett klick med musen. Förhoppningsvis kommer detta att vara början på ett nytt kapitel för kineserna att utforska rymden", säger Zhang Yong, vd för Dexo Travel, en inhemsk resebyrå som är den enda representanten för SXC:s verksamhet i Kina.

Även om det fortfarande är gratis att titta på stjärnorna så är resan mot dem förenad med vissa utgifter. En biljett förbi stratosfären går loss på cirka 750,000 kronor. Mycket pengar då den genomsnittliga årsinkomsten för en kines låg på motsvarande cirka 24,000 kronor 2013. Så trots att biljettpriset inkluderar resan till USA där rymdfarkosterna lyfter förblir rymden utom räckhåll för de flesta kineser.

Priset gäller dock bara den enklaste av rymdfärderna som erbjuds. För den som tycker att 61 kilometer inte låter högt nog finns dyrare premiumfärder som i stället går upp till 103 kilometer. Resan ut i rymden ombord Lynx Mark I väntas börja flyga tidigast under det fjärde kvartalet 2015.

Källa: http://usa.chinadaily.com.cn/china/2014-06/13/content_17584184.htm

Du är kanske också intresserad av:

Kristian Luuk sätter sig i en jättelik centrifug... Det finns ett allt större intresse för rymdturism, och många drömmer om att få lämna jorden och åka ut i rymden. Men innan det blir aktuellt att åka ut i rymden måste du testa hur du klarar av de g-kraft som din kropp kommer att utsättas för. Det g...

Miljonär har reserverat en plats för att bli Englands första rymdturist... Richard Burr, en 52 år gammal byggmästare, har köpt en biljett för en plats på Virgin Galactics kommande suborbitala rymdresor för att bli den första rymdturisten från England. Han har fått nummer 2...

Charles Simonyi, har återvänt till Jorden efter att ha varit längst tid i rymden som rymdturist... Idag landade Charles Simonyi, utan problem på den Kazakstanska stäppen efter en 14-dagars tur på den Internationella rymdstationen (ISS).  Dr. Simonyi landade klockan 14.31 svensk tid i en Soyuz TMA-9 kapsel tillsammans med del...


 
TAGGADE MED:
SCXKina

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se