Nyheter om tävlingar | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Nyheter om tävlingar

Flera tekniska landvinningar som kommer rymdturismen till gagn görs i samband med tävlingar som X Price Cup. En annan sida av tävlingar är alla de biljetter som på olika sätt lottas ut till privatpersoner. Här kommer resultat från olika tävlingar världen över att samlas.

 

Ungt stjärnskott kan få resa ut i rymden

Ungt stjärnskott kan få resa ut i rymden

Som en del av ”Rising Star Programme” för unga ledare mellan 18 och 30 år från hela världen, kommer en lycklig deltagare att få möjligheten att åka ut i rymden. 

  • Liknande artiklar:

Spaceport Sweden arrangerar NASA Space Apps Challenge som en del av en nationell strategi för rymdturism

Spaceport Sweden arrangerar NASA Space Apps Challenge som en del av en nationell strategi för rymdturism

Artikeln innehåller en video att titta på Den 11-12 april arrangeras innovationstävlingen International Space Apps Challenge som beskrivs som en av världens största hackathon. NASA leder det globala samarbetet som äger rum på 135 platser världen över. I Stockholm genomförs satsningen av Spaceport Sweden, Space Travel Alliance och Swedish Incubators & Science Parks.

  • Liknande artiklar:

KLM startar en tävling om en resa ut i rymden

KLM startar en tävling om en resa ut i rymdenVideosekvens Den 22 april i år vill KLM ge dig chansen att vinna den ultimata resan – en resa ut i rymden. I denna specilla tävling kommer KLM att släppa upp en höghöjdsballong i Nevadaöknen. Det enda du behöver göra är att gissa hur högt ballongen kommer att gå innan den smäller.

  • Liknande artiklar:

AXE lanserar AXE Apollo och skickar 22 personer till rymden

AXE lanserar AXE Apollo och skickar 22 personer till rymdenVideosekvens Buzz Aldrin inviger AXE Apollo Space Academy – portalen till den ultimata upplevelsen. AXE är på väg dit bara några få tidigare har varit när de nu ger killar och tjejer chansen till den ultimata upplevelsen: En resa till rymden.

  • Liknande artiklar:

XCOR Aerospace tillkännager den första vinnaren av en rymdresa med Lynx

XCOR Aerospace tillkännager den första vinnaren av en rymdresa med LynxFör ett par dagar sedan meddelade XCOR Aerospace vinnaren av en resa ombord deras rymdskepp Lynx. tordas announced the grand prize winner of a trip aboard the Lynx Mark I suborbital launch vehicle.  Den operativa chefen vid XCOR, Andrew Nelson, tillkännagav detta vid Spacecraft Technology Expot (STE) i Los Angeles.

  • Liknande artiklar:

Han vann Metros rymdresa

Han vann Metros rymdresaVideosekvensFysikstudenten Justin Dowd från Boston valdes bland tusentals tävlande i den globala tävlingen, Race for Space, att bli den Metroläsare som får en biljett till rymden. Nu börjar den hårda träningen för rymdfärden 2014.

  • Liknande artiklar:

Sveriges deltagare till Race for Space

Sveriges deltagare till Race for SpaceNu är den svenske kandidaten utsedd till Metros tävling Race for Space. Han heter Alexander Jönsson och kommer att kämpa mot deltagare från 23 andra länder världen över för en resa till rymden.

  • Liknande artiklar:

Vinnaren av Britain's Got Talent 2012 åker ut på en resa i rymden

Vinnaren av Britain's Got Talent 2012 åker ut på en resa i rymdenOm Simon Cowell får som han vill kommer vinnaren av Britain’s Got Talent 2012 vinna en resa ut i rymden, och väl där bli den första som framför något i rymden.

  • Liknande artiklar:

Kroatisk kvinna vinner en rymdresa ombord XCOR Lynx

Kroatisk kvinna vinner en rymdresa ombord XCOR LynxEfter att ha vunnit en rymdresa i en tävling har en 27-årig kvinna chansen att bli den första rymdturisten från Kroatien.  Iva Butorac från Rijeka blev  mycket chockad men samtidigt mycket glad när hon fick beskedet.

  • Liknande artiklar:

IBM skickar sina partners ut i rymden

IBM skickar sina partners ut i rymdenIBM utfäster en belöning på en rymdresa med Virgin Galactic till den av sina partners som presterar bäst under året. Företagets bonusprogram, kallat Destination X, löper från mars till och med den 24 december 2010 och är öppen för alla registrerade företagspartners.

  • Liknande artiklar: