Tekniknyheter | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Tekniknyheter

Med rymdturismen kommer självklart nya tekniska landvinningar att göras. Tekniska lösningar som bara för ett par år sen ansågs vara omöjliga. I denna sektion kommer rymdturism.se att samla nyheter inom det tekniska området så att du kan följa utvecklingen.

 

SpaceShipTwo äntligen här

SpaceShipTwo äntligen härEfter år av väntan tog så äntligen drömmen om rymdturism för alla – eller åtminstone de som har råd till det – ytterligare ett stort steg framåt mot verklighet då rymdpionjärerna Richard Branson och Burt Rutan under en kall och vindpinad kväll i Mojaveöknen i början av veckan presenterade världens första rymdfarkost för kommersiella färder.

  • Liknande artiklar:

Turister kan gå på månen 2020?

Turister kan gå på månen 2020?Videosekvens I onsdags skrev NASA, efter en rad förseningar, historia när man sköt upp en prototyp av sin nya raket Ares I-X. Den två och en halv minut korta obemannade testflygningen ska ge viktig teknisk information som ska hjälpa till att etablera en bemannad rymdstation på månen inom ett årtionde. Den australiska astronauten Andy Thomas säger att samma test skulle kunna ligga som grund för att skicka turister till månen omkring 2020.

  • Liknande artiklar:

WhiteKnightTwo har fått hål på sina spoilers

WhiteKnightTwo har fått hål på sina spoilersScaled Composites har lagt till ett par hål på de innersta spoilers på protypen av Virgin Galactics moderskepp Eve. Under den 20:e testlygningen, som varade i 4 timmar gjorde bärflygplanet ett antal nedslitningar i brant vinkel under en sekvens av snabba markkänningsmanövrar.

  • Liknande artiklar:

XCOR når ett antal viktiga milstolpar i utvecklingen av Lynx raketmotor

XCOR når ett antal viktiga milstolpar i utvecklingen av Lynx raketmotorVideosekvens XCOR Aerospace meddelar idag att man nu har passerat många viktiga milstolpar i testprogrammet med deras raketmotor XR-5K18, som ska användas för att driva deras suborbitala rymdfarkost Lynx. Samtidigt testas flygplanskroppen i vindtunnlar och man håller även på att ta fram en tryckkabin till Lynx.

  • Liknande artiklar:

XCOR Aerospace testar Lynx aerodynamik i vindtunnel

XCOR Aerospace testar Lynx aerodynamik i vindtunnelXCOR Aerospace, Inc. har tillkännagivit att man har slutfört en mängd vindtunnel tester på den aerodynamiska utformningen av företagets suborbitala rymdfarkost Lynx. Testerna ägde rum det amerikanska flygvapnets testanläggning vid Wright-Patterson flygbasen nära Dayton i Ohio, med hjälp av en metallmodell av Lynx i skala 1:16.

  • Liknande artiklar:

Exklusiva bilder på WhiteKnightTwos cockpit och interiör

Exklusiva bilder på WhiteKnightTwos cockpit och interiörVideosekvens Under EAA Airventure luftshow i Oshkosh, Wisconsin, förra veckan fick Rob Coppinger på Flightglobal möjlighet att med egna ögon se hur cockpiten och interiören i övrigt ser ut på WhiteKnightTwo. Bilderna är tagna från insidan av den högra flygplanskroppen som är den del där piloterna sitter.

  • Liknande artiklar:

Senaste nytt kring WhiteKnightTwo

Senaste nytt kring WhiteKnightTwoUnder de senaste två veckorna har det varit full aktivitet kring WhiteKnightTwo, med inte mindre än fyra stycken testflygningar. En del förändringar på sidorodret har fått göras för att öka stabiliteten ytteliggare. En viktig anledning till den febrila verksamheten är att man på måndag ska flyga WhiteKnightTwo till flygshowen i Oshkosh, Wisconsin, och det ryktas till och med att Richard Branson för första gången kommer att vara med ombord.

  • Liknande artiklar:

Uppblåsbart torn kan ge lättare tillgång till rymden

Uppblåsbart torn kan ge lättare tillgång till rymdenEtt gigantiskt uppblåsbart torn skulle kunna användas för att ta människor till gränslandet mot rymden utan att man behöver använda sig av en raket. Dessutom skulle den kunna färdigställas mycket tidigare än en kabelbaserad rymdhiss, menar dess konstruktörer.

  • Liknande artiklar:

Mer info kring testflygningarna med WhiteKnightTwo

Mer info kring testflygningarna med WhiteKnightTwoScaled Composites har publicerat sammanfattningar ur loggarna från den sjätte och sjunde testflygningen av WhiteKnightTwo. Det ser nu ut som om man märkbart har minskat tiderna mellan de olika testflygningarna. Den sjunde flygningen var också de längsta hittills och varade i hela drygt 6 timmar.

  • Liknande artiklar:

WhiteKnightTwo sträckte sig mot högre höjder under sin sjätte testflygning

WhiteKnightTwo sträckte sig mot högre höjder under sin sjätte testflygningIdag genomförde WhiteKnightTwo sin sjätte testflygning. Enligt källor hos Virgin Galactic var flygningen lyckad och man nådde en flyghöjd på 10.670 meters, vilket gör den till den högsta testflygningen hittills.

  • Liknande artiklar: