Scaled Composites genomför den första testen av raketmotorn till SpaceShipTwo på 10 månader - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Scaled Composites genomför den första testen av raketmotorn till SpaceShipTwo på 10 månader

Scaled Composites genomför den första testen av raketmotorn till SpaceShipTwo på 10 månaderScaled Composites har genomfört den fjärde testkörningen av raketmotorn till SpaceShipTwo. Denna fulltaliga test av RM2-motorn var den första sedan den 20 maj förra året. Allt gick enligt Scaled Composites webbplats utan några problem.

De tre första testerna gjordes mellan den 20 april och 20 maj förra året. Men sedan Virgin Galactic släppte en videosekvens av testerna i slutet av maj har det varit väldigt tyst. Det långa avbrottet har gjort att många har spekulerat kring att ingenjörerna vid Scaled har haft stora prestandaproblem med raketmotorn. Dock försvara sig Virgin Galactic med att testprogrammet går som tänkt, och att testflygningar med SpaceShipTwo som sedan tidigare är satta till början av 2011 fortfarande gäller.

Källa: http://www.scaled.com/projects/rocketmotortwo_hot-fire_test_summaries
Foto: Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: